Allergieplein.nl is een initiatief geweest van Jos Verwijs e.a. en werd opgericht in september 2001. Door de combinatie van ervaring met voedselallergie van zijn kinderen en zijn ICT-kennis is een forum opgericht waar mensen elkaar konden ontmoeten met vragen over voedselallergie. In die jaren was voedselallergie nog niet breed bekend en was je nog aangewezen op lokale kennis, soms gebrek aan kennis, van de gevestigde orde als consultatiebureau en artsen. Internet was net in opkomst en bood goede kansen om de afstanden te slechten en mensen sneller en meer kennis te delen met anderen.

Naast het Plein van ontmoetingen was er een boekentafel, een column van een diëtiste en een receptenrubriek. Ten tijde van de overdracht was de status als volgt:

  • ruim 8.000 discussies in het forum,
  • bijna 60.000 forum berichten,
  • zo'n 12.000 - 15.000 pageviews per dag,
  • zo'n 450.000 pageviews in januari 2008 (maand voor overdracht),
  • met diverse zoekwoorden op 1 in Google.

Begin 2008 is de redactie en het eigendom overgedragen aan Mailorder Solutions / Allergiewinkel.nl, later overgedragen naar Fonq.

Update 2020-jan: Allergieplein.nl is niet langer actief, website is afgesloten (helaas).

 

 

Met Allergieplein.nl willen we anderen helpen de zoektocht te versnellen zodat zij er geen jaren over hoeven te doen en ook om af en toe stoom af te blazen. Want het valt af en toe echt niet mee! Soms is het praten / chatten met andere deelgenoten voldoende om er weer een paar maanden tegenaan te gaan. Ook het delen van tips over allergie & vakanties, kinderfeestjes, de eerste dag naar school, zakendiners, uitgaan, dieetkosten en nog veel meer willen we faciliteren. Allergieplein wil niet de medische wereld, zoals huisartsen, diëtisten en/of artsen vervangen. Er zijn vaak meerdere inzichten over bepaalde symptomen.

Allergieplein.nl had als thema: 'Ontmoetingen met deelgenoten'.

 

Een sfeerimpressie:

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Bijlage(n)
FileDescriptionCodeFile sizeLast modified
Download this file (200801 Google Analytics.pdf)Allergieplein Google Analytics jan-2008  37 kB12-06-2016

Contactgegevens

ing. JW (Jos) Verwijs

Asterdse Sluis 6

4823GL  BREDA

KVK Breda: 20096242

 

E: jos.verwijs <bij> 1000feet.com

 

Privacy statement

Support

Natuurlijk is er support voor projecten en de nazorgfase. Mocht u een vraag hebben over of problemen ondervinden met de opgeleverde projecten, maak dan een ticket aan op onze support pagina. We zullen zo snel mogelijk reageren. Veel gestelde vragen kunt u daar vinden in de Kennisbank.