Website ontwikkeling

1000 Feet is in het jaar 2000 opgericht met als eerste doel een webcommunity op te richten voor mensen met een voedselallergie. De expertise in de privé situatie en de zakelijk ICT ervaringen werden gecombineerd en heeft geleid tot het oprichten van Allergieplein.nl. Na deze eerste site is 1000 Feet zich ook gaan richten op kleinere bedrijven die niet de eigen expertise hebben om een redelijke website op te zetten. Dit kan op het gebied van website bouw of coaching / second opinion bij het ontwerpen van een website ter ondersteuning van de bedrijfsdoelstellingen.

Hieronder volgt een korte portfolio van de laatste jaren.

Voor een relatie is website ontwikkeld als informatiepunt voor de verhuur van een villa in de Ardèche, Frankrijk. Buiten de beschrijvingen en foto's van de villa, was het nodig potentiële klanten eenvoudig inzage te geven in de de huurmogelijkheden, een kalender. 

De website is ontwikkeld met het content managent system Bolt.cm. Deze leent zich meer voor het tunen van functionaliteit & templates en database driven content dan de gangbare CMS als Joomla. De kalender is speciaal ontwikkeld voor laag onderhoud: loopt automatisch mee met de huidige maand en een reservering of huur-blokkade (bijvoorbeeld winterstop) is met één eenvoudige handeling aan te brengen.

Kenmerken Ardèche website:

 • Scheiding administrator/beheerder en Contentschrijver (de eigenaar vd woning)
 • Automatische lopende kalender en eenvoudig beheer
 • Geleide tour vanuit elke detailpagina
 • Fotogalerij
 • Google maps integratie voor locatie en route
 • Desktop, tablet en telefoon geschikt
 • Content en foto's zijn van eigenaar

Allergieplein.nl is een initiatief geweest van Jos Verwijs e.a. en werd opgericht in september 2001. Door de combinatie van ervaring met voedselallergie van zijn kinderen en zijn ICT-kennis is een forum opgericht waar mensen elkaar konden ontmoeten met vragen over voedselallergie. In die jaren was voedselallergie nog niet breed bekend en was je nog aangewezen op lokale kennis, soms gebrek aan kennis, van de gevestigde orde als consultatiebureau en artsen. Internet was net in opkomst en bood goede kansen om de afstanden te slechten en mensen sneller en meer kennis te delen met anderen.

Naast het Plein van ontmoetingen was er een boekentafel, een column van een diëtiste en een receptenrubriek. Ten tijde van de overdracht was de status als volgt:

 • ruim 8.000 discussies in het forum,
 • bijna 60.000 forum berichten,
 • zo'n 12.000 - 15.000 pageviews per dag,
 • zo'n 450.000 pageviews in januari 2008 (maand voor overdracht),
 • met diverse zoekwoorden op 1 in Google.

Contactgegevens

ing. JW (Jos) Verwijs

Asterdse Sluis 6

4823GL  BREDA

KVK Breda: 20096242

 

E: jos.verwijs <bij> 1000feet.com

 

Privacy statement

Support

Natuurlijk is er support voor projecten en de nazorgfase. Mocht u een vraag hebben over of problemen ondervinden met de opgeleverde projecten, maak dan een ticket aan op onze support pagina. We zullen zo snel mogelijk reageren. Veel gestelde vragen kunt u daar vinden in de Kennisbank.